Menu

Kesärengas

Kesärengas tarjoaa parhaimman pidon kuivissa olosuhteissa. Märällä tiellä pito huononee. Turvallisuuden takaamiseksi tulee renkaan olla hyvässä kunnossa. Jos rengas on liian kulunut, pito-ominaisuudet heikkenevät huomattavasti.

Suomen laki määrittää henkilö- ja pakettiauton kesärenkaiden minimiurasyvyydeksi 1,6 mm.

Talvirengas

Suomessa talvirengaspakko on 1.12 – 28.2. Kitkarenkaita voi käyttää koko vuoden.

Muista tarkastaa renkaiden kuluneisuus. Kuluneiden renkaiden pito lumisella ja märällä tiellä heikkenee merkittävästi. Talvirenkaan urasyvyys pitää olla vähintään 3 mm. Kun pintakuvion syvyys on alle 3 mm, tulee renkaat vaihtaa optimaalisen pidon varmistamiseksi.

Uusilla nastarenkailla on syytä välttää ensimmäisen 200 – 500 kilometrin aikana äkkijarrutuksia, -kiihdytyksiä ja muita äkillisiä liikkeitä. Tällöin nastat ehtivät juurtua omille oikeille paikoilleen.

HUOM: Tarkkaile talvella rengaskuvion syvyyttä!

Kerran vuodessa olisi suositeltavaa käydä korjauttamassa aurauskulmat. Tämä johtuu ennen kaikkea tieoloistamme. Pyörien väärä suuntaus on yleisin syy renkaiden epätasaiseen kulumiseen. Aurauskulmien tarkastamatta jättäminen ei siten ole säästämistä.

Yleisrengas

Yleisrenkaita voi käyttää niin kesällä kuin talvellakin. Niissä on yhdistetty kesä- ja talvirenkaiden parhaimmat ominaisuudet.

On kuitenkin syytä muistaa, että yleisrengas ei ole yhtä tehokas kuin kesärengas kuivalla tiellä tai talvirengas lumisella tiellä.

Erityisen tärkeää on tarkastaa renkaan kunto, sillä juuri se takaa turvallisuutesi.